Actualitat online

El Palau d’Anglesola prepara un Correllengua reivindicatiu coincidint amb el seu 10è aniversari

El Palau d’Anglesola celebrarà enguany el 10è aniversari del Correllengua, que tindrà lloc el proper dissabte 6 d’octubre. Aprofitant que farà un any i poc del referèndum de l’1 d’octubre, el consistori i l’entitat organitzadora del Correllengua (CAL) han preparat un seguit d’actes reivindicatius per homenatjar els esdeveniments viscuts ara fa un any i recaptar fons per les famílies de les persones preses i exiliades.

 

Fito Marí, membre de la comissió del Correllengua del Palau d’Anglesola, explica que enguany com a novetat, s’ha pintat un mural a la plaça 1 d’Octubre, en record dels fets ocorreguts aquell dia. “Aprofitarem la visita de Lluís Llach per que sigui ell qui finalitzi el mural i alhora inauguri la nova plaça, mostrant la placa amb el nom d’1 d’octubre de 2017”, diu Marí.

 

Durant tota la tarda i haurà activitats reivindicatives com una trencada d’olles, homenatge a la nova cançó, un sopar groc i concerts per la nit. “El Sr. Postú serà l’encarregat d’acompanyar als més joves a trencar les olles. Les olles que es trencaran són l’olla de l’odi, de la violència, del 155... escenificant que hem pogut superar tots aquests entrebancs en un any. Lluís Llach serà l’encarregat d’acompanyar als alumnes de l’escola Arnau Berenguer en una cantada de cançons, escrites per aquest dia i que seran interpretades per primera vegada”, continua Marí.

 

Montserrat Meseguer, alcaldessa del Palau, explica que també han convidat al president de la Generalitat Quim Torra. “Estem esperant a que ens confirmi la seva visita i al seu defecte, esperem enviï algun representant en nom seu. Aprofitant que també inaugurem la Plaça 1 d’Octubre de 2017, antiga plaça Espanya, també inaugurarem dues places més, aquestes de nova creació, la Plaça de la Independència i la Plaça de la República”, descriu Meseguer.

 

Tots els diners recaptats en el Correllengua d’enguany aniran per les famílies de les persones preses i exiliades polítiques.