Escombraries, residus i neteja

Recicla i estalvia

Amb l’objectiu de sensibilitzar els veïns i les veïnes del municipi del Palau d’Anglesola sobre la gestió de les escombraries i el reciclatge, l’Ajuntament ha impulsat un repte lúdic. El concurs, obert a la participació de persones de totes les edats, tindrà lloc durant els mesos de juliol i agost en format físic o telemàtic. 

La ciutadania podrà participar a través d’una butlleta de participació que s’entregarà als domicilis amb una sèrie d’incògnites sobre la recollida selectiva d’escombraries al municipi. A partir del 6 de juliol, i tots els dimarts durant sis setmanes, aniran apareixent les respostes a les incògnites en diferents cartells situats en punts estratègics del poble. Cada participant podrà omplir la seva butlleta i entregar-la del 16 al 25 d’agost al mateix Ajuntament. 


A més a més, es podrà participar mitjançant la versió digital del concurs. En aquest cas, els participants trobaran les preguntes a través d’una sèrie de vídeos protagonitzats per diferents veïns i veïnes del municipi i les respostes s’aniran publicant cada dimarts a les xarxes socials de l’Ajuntament.


Els participants que completin el repte, podran guanyar un dels 5 premis de 100 € per gastar en els establiments del Palau d’Anglesola.


Com participar?

1- Aconsegueix la butlleta en paper o consulta les xarxes socials de l’Ajuntament per saber les 6 incògnites a resoldre.


2- Busqueu les respostes als cartells que anirem penjant pel poble. En trobareu un de nou cada dimarts des del dimarts 6 de juliol fins el dimarts 10 d’agost en diferents establiments i espais del poble . 


3- Si opteu per participar via online, estigueu atents a les xarxes. Publicarem les respostes també els dimarts amb l’etiqueta #RepteReciclaEstalvia.  


4 - Quan hagueu resolt totes les incògnites, ompliu la butlleta en paper amb les respostes i entregueu-la del 16 al 25 d’agost (de 8 a 15 h) o responeu el següent formulari: https://forms.gle/gmhF47p1EEo5a6ZJ9


  5 - La participació és nominal i només s’accepta una butlleta o un formulari per persona.


  6 - El sorteig entre tots els participants es farà durant la Festa Major del municipi.  Recicla i estalvia. Al Palau d’Anglesola triem pagar menys

  El repte forma part de les diferents accions que està fent l’Ajuntament incloses al pla municipal per incentivar el reciclatge entre la ciutadania i millorar la xifra de recollida selectiva, que el 2020 només va arribar al 47 %, lluny del 55 % que marca la Unió Europea per l’any 2025. L’objectiu principal del pla consisteix a reciclar més i millor i rebaixar el cost econòmic i ambiental de l’actual gestió de  les escombraries.


  Altres de les accions principals del pla han estat la campanya informativa que ha acompanyat la prova pilot i el repartiment de cubells airejats i bosses biodegradables per facilitar la separació dels residus orgànics a les llars. 


  En un futur pròxim, el pla també inclourà l’edició d’una revista per explicar els beneficis del reciclatge, la publicació dels resultats dels primers mesos de funcionament dels contenidors intel·ligents,  diverses activitats a les escoles de sensibilització per als infants i la reducció de les comunicacions impreses de l’Ajuntament per evitar residus de paper. A més, gràcies a les dades obtingudes amb els contenidors intel·ligents, es treballarà en la definició d’una nova taxa de residus que permeti premiar els qui separin bé els seus residus.