Civisme al Palau

Ordenança de civisme i convivència del Palau d'Anglesola

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola va aprovar el 20 de desembre del 2020 l'ordenança de civisme i convivència, una eina que permetrà seguir treballant per una bona harmonia entre el veïnatge de la vila.
Aquesta ordenança, inexistent fins ara, és, a més, la més participativa de les que compta la població, perquè unes 300 persones han col·laborat en la seva elaboració.
El document no emfatitza prohibicions, sancions o limitacions, que hi són, però sense ser-ne l'objectiu, sinó que regula els comportaments incívics o insolidaris per evitar que es repeteixin. Davant d'actituds incíviques, la resposta serà socioeducativa, prioritzant actuacions preventives, educadores i reparadores, destinades a concebre el respecte pels drets dels altres.

Podeu descarregar-vos aquí l'ordenança sencera:

Descarrega't l'ordenança

M'estimo el Palau, cuidem-lo si us plau!

L’ajuntament ha fet una convocatòria animant a participar en la campanya “M’estimo el Palau, cuidem-lo si us plau!”, per tal que infants i joves facin propostes gràfiques per fomentar les actituds cíviques en el municipi.

Les il·lustracions guanyadores s'han traslladat a cartells informatius, “Recull les caques dels teus animals”, “A poc a poc, t’estalvies ensurts”, “Juguem amb responsabilitat” o “Llenceu les escombraries a la Paperera”, que s'han col·locat en parcs, jardins i espais singulars.

Les creacions de la Berta Tomàs, l’Hernán Palacios, l’Èrik Piera i la Nia Martínez, ja llueixen fomentant el civisme al Palau.
*Per aconseguir la samarreta cal participar, com a mínim, en 3 de les activitats previstes. Durant les activitats, l'organització recollirà les dades dels participants que vulguin optar a l'obsequi:

Calendari d'activitats de l'Ordenança de Convivència i Civisme

* El calendari de l'elaboració de l'ordenança de civisme s'ha vist alterat per la situació extraordinària de Covid.